fbpx

Mikä HurdaPhysio?

Mikä HurdaPhysio?

HurdaPhysio sai nykyisen muotonsa 2020, kun 2013 perustamani toiminimi Hurda kehittyi hevoshierontapalveluista hevosen ja ratsastajan yhteiseen fysioterapiaan erikoistuneeksi yritykseksi.

Yrityksen nimi juontaa juurensa ensimmäiseen omaan hevoseeni Hurdaan, jonka sain 17-vuotiaana. Herkkä ja arka tamma opetti tavoittelemaan yhteisymmärryksessä ja yhteistyössä tapahtuvaa ratsastusta ja harrastamista aikana, jolloin eläinten käsittelyssä ei yleisesti puhuttu niin paljon positiivisista lähtökohdista kuin nykyään. Hurda ei ole enää keskuudessamme, mutta se jätti itsestään erivärisen version, varsansa Bertan, minulle nykyiseksi treenikaveriksi. Lisäksi Hurdan alunperin päähäni istuttamiin ajatuksiin pohjaa yritykseni ydin; kehittää ratsukon fyysisiä ominaisuuksia vastaamaan haluttua tasoa ja tavoitteita, jolloin tekeminen on molemmille helpompaa, mielekkäämpää ja stressittömämpää.

Minä ja Hurdan tytär Bertta vuonna 2016
Kuva Sonja Holma

Omia, ihania hevosia minulla on Hurdan ja Bertan lisäksi ollut ilo omistaa useita muitakin, ja ennen omia oli rakkaita hoitohevosia. Olenkin harrastanut hevosia ja ratsastusta käytännössä aina, myös työurani olen tehnyt kokonaan hevosten parissa. Olen työskennellyt ratsastuksenohjaajana, tallityöntekijänä ja tallimestarina sekä opiskellut kolme alan tutkintoa, hevosharrasteohjaajan, tallimestarin ja hevoshierojan tutkinnot. Vuonna 2010 minusta tuli Cypis-tallin tallimestari ja Cypis onkin siitä lähtien ollut minulle kuin toinen koti. Hevoshierojan tutkinnon suorittamisen jälkeen 2013 olen työskennellyt lisäksi osa-aikaisena yrittäjänä tarjoamalla hevosten hierontapalveluita.

Hevosten hierontatyö antoi lopullisen idean ja kipinän nykyiseen palvelukonseptiin. Hevonen ja ratsastaja vaikuttavat väistämättä toisiinsa ja hevosen hierominen onkin lähinnä oireiden hoitoa, mikä toki sekin on tärkeää, mutta vaivojen uusiutumisen ennaltaehkäisemiseksi tulisi pureutua niiden aiheuttajiin. Tästä sain motivaation hakeutua opiskelemaan fysioterapiaa, sillä fysioterapeutti paitsi analysoi liikkumista, myös hyödyntää liikettä hoitokeinona.

Hevosen ja ratsastajan liikkuminen ja kehon käyttö vaikuttavat toisiinsa. Vaikuttamalla liikkeeseen voi vaikuttaa yhteistyön sujuvuuteen, molempien jaksamiseen, kestävyyteen, vammojen kuntotutumiseen, jopa kipuun ja stressiin. Fysioterapian ja hevosalan osaamiseni ansiosta pystyn tarjoamaan asiakkailleni työkaluja vaikuttavaan liikkeeseen. Sitä on HurdaPhysio <3

Lue tarjoamistani palveluista täältä >>


Henna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *