fbpx

Palvelut

Hinnasto HurdaPhysio 1.10.2021

Ratsastajan fysioterapia

Ratsastajan fysioterapiassa rakennamme sinulle yksilölliset ja progressiivisesti etenevät harjoitteet nimenomaan ratsastusta silmällä pitäen. Oli sinulla kropassasi kipuja tai oireita, tai haluat vain viedä ratsastustasi uudelle tasolle panostamalla kehosi toimivuuteen ja fyysiseen kuntoon, hyödyt fysiosta joka tapauksessa! Ratsastus on taitolaji, ja kun fyysiset ominaisuutesi ovat lajin vaatimuksia hieman korkeammalla tasolla, vapautuu sinulta kapasiteettia ratsastaa kevyemmin, rennommin sekä keskittyä taidon hiomiseen. Lue täältä lisää ajatuksiani ratsastuksesta fyysisen kunnon näkökulmasta >>

Ratsastajan fysioterapiat myydään kolmen ja viiden kerran kortteina. Kortin voimassaoloajan sinulla on käytössäsi myös etätuki, ja voit lähettää kuvia, videoita ja kysymyksiä WhatsAppilla harjoitteluusi liittyen. Voit tulla fysioon myös yksittäisinä käynteinä, suosittelen kuitenkin aina vähintään kahta käyntiä, jotta seurantaan jää ainakin yksi käynti.

Ratsastajan fysioterapia toteutetaan kotikäyntinä pääkaupunkiseudulla, tai Cypis-tallin kerhohuoneella Espoon Oittaalla.

Vino ratsastaja? -analyysi

Vino ratsastaja? -analyysi on kehitetty, jotta saat konkreettista tietoa istuntasi haasteista ja siitä, mitä sinun tulisi kehossasi harjoittaa parantaaksesi istuntaasi. Ongelmasi ei tarvitse olla vinous hyötyäksesi tästä analyysistä! Riittää, että olet motivoitunut parantamaan kehon käyttöäsi hevosen selässä.

Kun varaat Vino ratsastaja? -analyysin, saat linkin sähköiseen esitietolomakkeeseen, jonka täytät ennen tapaamista. Antamiasi tietoja käsitellään HurdaPhysion tietosuojaselosteen mukaisesti. Muista silti, että saat aina päättää, mitä asioita haluat kertoa itsestäsi ja terveydestäsi.

Tapaamiseen varataan aikaa noin 30-60 minuuttia. Voit verrytellä hevosen kevyesti valmiiksi. Analyysiä varten videoin kaikki tai joitakin seuraavista;

 • askellajit suoralla
 • askellajit kaarella (ympyrällä)
 • halutessasi yhden vapaavalintaisen tehtävän, esimerkiksi pohkeenväistön tai laukannoston

Voit myös vielä tapaamisella kertoa toiveistasi ja tavoitteistasi analyysin suhteen!

Muutaman päivän kuluessa saat analyysin tulokset sähköpostiisi. Sähköisessä raportissa on esitetty havainnot sanoin ja kuvin sekä fysioterapeuttinen kehitysehdotus. Voit hyödyntää raporttia esimerkiksi oman valmentajasi kanssa. Jos jatkat fysioterapiaa kanssani, hyödynnän tuloksia fysion suunnittelussa, mutta analyysin ostaminen ei sido sinua jatkoon.

Hevosen fysioterapia

Hevosen fysioterapia sisältää hevosen fysioterapeuttisen tutkimisen, tutkimiseen perustuvan kuntoutussuunnitelman, kotiharjoitteiden ohjauksen ja kirjallisen raportoinnin (fysioterapeuttinen palaute). Fysioterapiassa keskityn hevosen liikkumisen ja kehon käytön analysointiin sekä sen parantamiseen erilaisten harjoitteiden kautta. Terapeuttisten harjoitteiden tukena saatan käyttää tapauskohtaisesti muita pakistani löytyviä työkaluja kuten manuaaliset käsittelyt, kinesioteippaus tai fysikaaliset laitehoidot (TENS ja laser).

Manuaaliset käsittelyt hevosille

Teen manuaalisia hoitoja hevosille hyödyntäen mm. klassisen hieronnan ja triggerpistekäsittelyn tekniikoita sekä erilaisia faskiakäsittelyn keinoja. Käytettävät tekniikat valitsen aina tapauskohtaisesti ja hevosta kuunnellen. Manuaaliseen hoitoon kuuluu lisäksi liikutusohjeistus hoidon jälkeisille päiville.

Tutut hevoset voin käydä hoitamassa myös ilman omistajan läsnäoloa niin erikseen sovittaessa. Siinä tapauksessa raportoin havaintoni videolla.

Laserhoito hevosille

Laser on tehokas tulehduksen lievittäjä ja se käynnistää kudoksen oman paranemisprosessin. Laserilla voidaan hoitaa mm. hevosten pehmytkudosvammoja, hankoside-, jänne- ja ligamenttivammoja sekä erilaisia lihasvammoja, haavoja, ruhjeita ja nivelperäisiä vaivoja. Laserhoito ei itsessään tunnu juuri miltään, mutta sen kudoksessa käynnistämät prosessit voivat lisätä kipua 6-24h hoidon jälkeen etenkin hoidettaessa kroonisia vaivoja. Siksi kroonisia vaivoja hoidetaankin pidemmällä aikavälillä, 1-3 krt/vko ja ne vaatii useamman hoitokerran, 10-12 kertaa. Akuutteja vaivoja hoidetaan sen sijaan tiheämmin ja lyhyemmällä aikavälillä, yleensä 5-7 kertaa 1-3 päivän välein. Lue lisää laserhoidosta täältä >>

Laserhoidon voit ostaa akuutin vaivan hoitoon

 • 5 kerran kortti
 • max. kahden alueen laserointi
 • voimassa 1kk

tai kroonisen vaivan hoitoon

 • 10 kerran kortti
 • max. kahden alueen laserointi
 • voimassa 3kk

tai lihashuoltoon

 • triggerpisteiden ja/tai lihasten kiinnitysalueiden läpikäynti laserilla
 • kertamaksu

Lisäksi hevoselle mm.

 • kinesioteippaus
 • TENS

Kysy lisää tai varaa aika! Yhteystiedot >>