fbpx

Ratsastajan fysioterapiat

Ratsastajan fysioterapiassa pidän keskeisenä sitä, että tukemalla ratsastajan hyvinvointia, edistetään myös hevosen terveyttä. Ratsastajat ovat innokkaampia panostamaan hevosensa hyvinvointiin kuin omaansa, mutta ymmärrys siitä, miten hevonen kompensoi ratsastajan kiputiloja ja kehon toiminnallisia haasteita, on hyvä motivaattori käymään ratsastajan omassa fysioterapiassa!

Vaikuttava ratsastaja -fysioterapia

Koko ikäni ratsastusta aktiivisesti harrastaneena tiedän tuskallisen hyvin sen tunteen, kun hevosen selässä oma keho ei ihan tottele niin kuin itse haluaisit. Tai kun opettaja korjaa istuntaasi ja uusi asento tuntuu vaikealta, etkä uskalla kunnolla edes hengittää, kun pelkäät ettet pääse siihen enää takaisin.

Halusin kehittää palvelun, joka osuu yllä kuvatun ongelman ja oheisharjoittelun väliin; palvelun, jonka avulla siirrät oheisharjoittelun hyödyt suoraan hevosen selkään; palvelun, joka edistää sinun ja hevosesi terveyttä.

Yksi vahvuuksistani fysioterapeuttina on kehon toiminnallisuuden analysoiminen ja sen haluan nyt antaa käyttöösi. Sinulla voi olla jo mielessä istunnan ongelmia, joihin kaipaat apua tai paikallistamme kehityskohdat fysion aikana.

Kummin vaan, tavoitteeni on auttaa sinua harjoittamaan kehoasi ilman hevosta niin, että ratsailla tasapainoinen, vaikuttava istunta ei vaadi sinulta ylimääräisiä ponnisteluja ja sinulta vapautuu kapasiteettia keskittyä varsinaiseen ratsastamiseen.

Esimerkkejä haasteista, joissa olen asiakkaitani auttanut eteenpäin:

  • erilaiset vinoudet (ehdottomasti yleisimmät haasteet); tärkeää on paikallistaa, missä kehon epäsymmetriat tarkalleen ottaen sijaitsevat, jotta niitä pystyy kohdennetusti harjoittamaan
  • lantion liikkuvuus ja liikehallinta; erittäin tärkeää hevosen liikkeeseen mukautumiseksi
  • lavan hallinta ja voima; tarkan ja pehmeän käden edellytys
  • oikeanlainen keskivartalon tuki; pelkät vatsalihakset ei riitä!
Ota rohkeasti yhteyttä!

Kyselyt ja ajanvaraukset
040 2207915
henna@hurdaphysio.fi

Cypis-tallille myös nettiajanvaraus!

Kuntouttava fysioterapia ratsastajalle

Tarvitsetko apua kivun, vamman tai muun fyysisen vaivan kanssa, ja toivot, että kuntoutuksessa huomioidaan nimenomaan ratsastuksen lajivaatimukset? Ratsastan itse aktiivisesti ja olen työskennellyt pitkään tallimestarina, joten osaan huomioida niin ratsastuksen kuin tallielämänkin asettamat edellytykset kehollesi ja suunnitella kuntoutuksen kanssasi niitä tukien.

Fysioterapiaan voit tulla lääkärin lähetteellä tai ilman, mutta valitettavasti fysioterapian Kela-korvaus (joka oli 60min ajasta 8€) on 1.1.2023 alkaen poistettu, joten lähetteelläkin maksat fysioterapian kokonaan itse, ellet ole saanut vakuutusyhtiöstä maksusitoumusta fysioterapiaan.

HUOM! SRL-jäsenmaksuun (ja Green Card -harrastajan maksuun) kuuluva vakuutusturva korvaa fysioterapiaa leikkaushoidon jälkeiseen kuntoutukseen ja kun sitä on määrätty leikkauksen sijasta polvi- ja olkapäävammojen hoitoon! Lisää ratsastajan Sporttiturvasta liiton sivuilla >>

Ota rohkeasti yhteyttä!

Kyselyt ja ajanvaraukset
040 2207915
henna@hurdaphysio.fi

Cypis-tallille myös nettiajanvaraus!
Ratsastajan fysioterapiat / krt alv 0%

75€   Cypis-talli ja muu Pohjois-Espoo
80€    muualla, sis. matkakulut 30km säteellä Oittaalta, ylimenevältä osalta +0,46€/km

Ratsastajan fysioterapia